Fietsen

Tijdens de zomertijd wordt er elke dinsdag vanaf 18:30 of 19:00 gefietst vanaf De Viergang. Bij voldoende belangstelling wordt de groep gesplitst naar snelheid. De lengte van de route hangt af van de fietsers, de tijd van het jaar en de weersomstandigheden en varieert van 50 tot maximaal 80 km.

Startpunt/Routes

Startpunt van de trainingen is 

Zwembad de Viergang
Noordweg 79
2641 ZA Pijnacker

De route hangt af van de tijd van het jaar, de deelnemers en de windrichting. Een aantal routes zullen te zijner tijd op de site worden gedeeld.

Spinning

Spinning in de Viergang

Tijdens de wintertijd is er elke zaterdagochtend na het zwemmen een spinningles. Spinning is een laagdrempelige indoor fietssport. Daarmee kun je conditie verbeteren of op peil houden in de wintermaanden op een verantwoorde manier en vooral ook gezellig, opzwepend en afwisselend. De trainingen worden gegeven door gediplomeerder clubleden. Elke instructeur is anders. Dat merk je aan de opbouw van de lessen en keuze van muziek, dus elke week is anders. Onder het genot van lekkere muziek kun je je prestaties verbeteren en plezier beleven op je eigen niveau.

Wat is spinning?

Het volgende is hierover opgenomen op de site van De Viergang, waar ook de lessen van TRIP worden gegeven:

Spinning is een laagdrempelige indoor fietssport. De Viergang biedt het je aan in de vorm van een aantrekkelijke en effectieve groepssport, waarbij je zelf de zwaarte bepaalt en kan genieten van opzwepende muziek. Met 1 a 2 keer per week een uurtje training bouw je al fietsend aan een goede lichaamskracht en- conditie en verbrand je heel wat calorieën (circa 500 per lesuur), waarbij ook je vetreserves worden aangesproken.

De Viergang is een van de grote en meest vooraanstaande Spinningcenters in Nederland. De Spinningzaal biedt 60 uitstekend onderhouden ‘Spinners’ (Spinningfietsen) van bedenker en marktleider ‘Johnny G’. De lessen worden verzorgd door vakbekwame enthousiaste instructeurs die je elke les weer verrassen met goed opgebouwde lessen en stimulerende muziek.

Wij willen je dan adviseren om bij de eerste les 15 minuten van te voren aanwezig te zijn zodat de instructeur over je achtergrond en eventuele blessures kan vragen. Tevens stellen we de fiets verder voor je in en leggen we de gebruikte technieken uit. We hopen je snel in 1 van onze lessen te zien!